söndag 20 januari 2008

Septuagesima, Salomos vishet 11:22-26

Många människor påstår att homosexualitet är onaturligt, och länge kunde de göra det ganska oemotsagda, men idag vet vi bättre. Vi vet att naturen är full av alla möjliga sexuella varianter och att de som såg kärnfamiljer bland djuren såg vad de ville se, och förmedlade det till oss genom naturfilmer som vinklats för att ge rätt budskap.

Nu är kanske naturen inte något som vi direkt kan ta som ett ideal, för där förekommer (översatt till mänskliga termer) både mord och incest och mycket annat otrevligt, men idag när vi vet att sexuell attraktion mellan människor av samma kön har förekommit i alla tider, då är det svårt att mena att det inte är en del av skapelsen.

En del teologer menar att det är ett uttryck för syndafallet, men det är en tanke som knappast har något stöd i Bibeln. Och vi som vet att vi är de vi är därför att Gud vill det, vi får vila i det att Gud älskar allt som finns till och avskyr ingenting av det Gud skapat, ty Gud skulle aldrig ha gett gestalt åt något som Gud hatade.